Christmas Pavlova

  • Dessert
  • 6
  • Makkelijk

Deze sprankelende Pavlova verdient zeker een plaatsje in jouw eindejaarsmenu. Foodblogger Stefaan De Winter van Blogvivant zorgt voor een witte kerst op het bord met deze heerlijk luchtige meringue afgewerkt met vers geklopte slagroom en rode vruchten.

    Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 1/2 kl vanille extract
  • 1 kl azijn
  • 1 el maïzena
  • 100 ml Inex slagroom 40%
  • 200 gr mascarpone
  • 1 el vanillesuiker
  • 200 gr rood fruit (aardbei, framboos, bosbes, braambes)
  • enkele takjes munt
  • Gold dust eetbaar poeder of bloemsuiker

    Bereiding

  • 1. Klop de eiwitten schuimig.
  • 2. Voeg suiker in delen toe met de azijn en maïzena en klop stijf.
  • 3. Schep met een lepel het eiwit op een vel bakpapier in een mooie cirkel.
  • 4. Bak 2u-2u30 op 100°C.
  • 5. Maak ondertussen de topping door de mascarpone met slagroom en vanillesuiker stijf te kloppen. Dek alles goed af en plaats in de koelkast.
  • 6. Wanneer de meringuekrans klaar is en afgekoeld kan je afwerken met de mascarponeroom.
  • 7. Werk af met heel veel fruit en muntblaadjes.
  • 8. Ofwel ga je 'all the way' en bestrooi je de Pavlova met Gold dust poeder voor een extra feestelijke touch, ofwel ga je voor de afwerking met bloemsuiker.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk