Coquille met romige pastinaakpuree, crumble van spek en granaatappel

  • Voorgerecht
  • 2
  • Makkelijk

Foodie Stefaan De Winter legt z’n gasten tijdens de feestdagen in de watten met een topper van een voorgerecht. Hij combineert coquilles met een karaktervolle pastinaakpuree en geeft met een crumble van spek en granaatappel een extra feestelijke touch aan zijn creatie.

    Ingrediënten

  • 6 coquilles
  • 3 sneden ontbijtspek
  • 500 gr pastinaak
  • 250 ml (half)volle melk
  • 250 ml Inex room 40%
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 granaatappel (de pitjes)
  • 1 laurierblaadje
  • platte peterselie, fijngesneden
  • peper en zout

    Bereiding

  • 1. Schil de pastinaak en snij in blokjes.
  • 2. Kook de pastinaak in de melk en room samen met de look, laurierblad en peper en zout.
  • 3. Haal vervolgens de gegaarde pastinaak uit de kookpot, maar hou het romige kookvocht apart.
  • 4. Pureer de pastinaak en voeg wat kookvocht toe om een gladde puree te krijgen.
  • 5. Droog het ontbijtspek gedurende 5-10 minuten in een oven op 200°C.
  • 6. Hou 2 krokantjes opzij en verkruimel de rest.
  • 7. Bak nu de coquilles goudbruin langs beide kanten.
  • 8. Dresseer in een diep bord: start met de pastinaakpuree, vervolgens de coquilles, strooi dan de granaatappelpitjes en crumble van spek eroverheen en dresseer het krokantje van spek aan de zijkant.
  • 9. Het soepje van melk en room waarin je de pastinaak kookte is heel lekker door de kruiden en kan je rond de puree gieten.
  • 10. Werk af met de platte peterselie.
Slagroom 40%
Ontdek
Halfvolle melk, UHT
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk