Coquilles met groene asperges en saffraansaus

  • Voorgerecht
  • 2
  • Makkelijk

Het aroma van de saffraan, de knapperigheid van de groene asperges met daarbovenop de zoete smaak van de coquilles maken dit gerecht van @blogvivant een absolute winner.

    Ingrediënten

  • 6 coquilles
  • 200 gr groene aspergepunten
  • 1 sjalot
  • 1 gr saffraan
  • 100 ml witte wijn
  • 175 ml Inex room 40%
  • 75 ml visbouillon
  • 2 el olijfolie
  • Peper & zout

    Bereiding

  • 1. Stoom de aspergepunten 10 min.
  • 2. Start ondertussen met de saffraansaus: Versnipper de sjalot en stoof glazig in wat olijfolie. Blus met de witte wijn en voeg de saffraan toe. Laat de wijn voor de heft inkoken en voeg de Inex room & visbouillon toe. Laat dit gedurende 5 min. inkoken. Kruid met zout & peper.
  • 3. Schuim de saus op met een staafmixer.
  • 4. Bak de coquilles in een grillpan (ongeveer 90 sec. elke kant).
  • 5. Grill de asperges ook even mee in de grillpan.
  • 6. Dresseer in een diep bord: Start met de opgeschuimde saffraansaus, leg drie coquilles per bord en werk af met de aspergepunten.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk