fbpx

Creamy pasta met broccoli en kip

  • Hoofdgerecht
  • 4
  • Makkelijk

Foodie Bart Deroeck @roeckiesworld houdt van comfort food! Voor zijn creamy pasta met broccoli en kip koos hij voor de Inex room 40%, zijn ‘chef’s favourite’!

    Ingrediënten

  • 400 gr pasta
  • 1 broccoli
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 bakje kerstomaten
  • ½ bouillonblokje
  • 200 ml Inex room 40%
  • 400 gr kippenhaasjes
  • 1 ei
  • 2 el Dijon mosterd
  • handjevol cornflakes (of panko/paneermeel)
  • olijfolie
  • maisolie
  • peper en zout

    Bereiding

  • 1. Kook de pasta en de broccoli beetgaar. In het water voor de broccoli verkruimel je een half blokje groentebouillon.
  • 2. Snipper de sjalot en plet de look. Fruit ze beiden in een scheutje olijfolie.
  • 3. Klop het eitje los met de mosterd en wentel er de kippenhaasjes door. Laat even uitlekken. Verkruimel de cornflakes en haal er de kip door zodat ze een mooi korstje krijgen. Bak de kippenhaasjes krokant in wat maisolie.
  • 4. Giet ondertussen de broccoli af en voeg bij de sjalot en look, samen met de tomaten. Overgiet met de room en laat even doorkoken. Kruid goed met peper en zout.
  • 5. Giet de pasta af en voeg bij de saus. Meng alles goed zodat de romige saus over de pasta verdeeld zit. Verdeel als laatste de crunchy chicken over je pastaschotel.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk