Eton Mess

  • Dessert
  • 4
  • Makkelijk

Deze eton mess werd in een nieuw jasje gestoken door foodie Chloé Lauwers @chloé_kookt.
Het is een heerlijk romig dessertje met passievrucht en framboos dat snel en eenvoudig te maken is.

    Ingrediënten

  • 300 gr Inex slagroom 40%
  • scheutje Inex volle melk
  • 1 el poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gr verse (of diepvries) frambozen
  • 6 passievruchten
  • 4 meringues

    Bereiding

  • 1. Roer de poedersuiker en vanillesuiker onder de room.
  • 2. Klop de room op tot deze aanzienlijk dikker is geworden. Leng aan met een klein scheutje melk tot je een luchtiger geheel krijgt.
  • 3. Snijd 4 passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit, meng dit onder de room. Voeg eventueel naar smaak nog wat bloemsuiker toe als je houdt van lekker zoet.
  • 4. Verkruimel de meringue, snijd de 2 overige passievruchten open en haal ook hier het vruchtvlees uit.
  • 5. Maak nu laagjes in je dessertglaasjes: meringue, opgeklopte room, passievrucht, framboos, meringue, ...
Slagroom 40%
Ontdek
Volle melk, UHT
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk