Feestelijk groentetaartje

  • Hapje
  • 6
  • Gemiddeld

Dit lekkere veggie groentetaartje van @cookameal is multi-inzetbaar. Het smaakt heerlijk als aperitief om te delen. En in combinatie met een lekkere salade is het een feestelijk vegetarisch hoofdgerecht. Een ideaal gerecht ook voor de aankomende feestdagen, want je kan het helemaal op voorhand klaarmaken.

Tip: weinig tijd? vervang door kruimeldeeg (versafdeling). Dan hoef je geen deeg te maken en kan je de stap van het blind bakken overslaan.

    Ingrediënten

  • 225 gr bloem
  • 150 gr boter in blokjes
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • Snuifje zout
  • 3 el koud water
  • Extra: 6 kleine taartvormen

Voor de feestelijke vulling

    Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • 2 pastinaken
  • 1 ui
  • 200 ml Inex room 40%
  • 10 gr boter
  • 2 eieren
  • 60 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 30 gr geroosterde hazelnoten, fijngehakt
  • 1 tl verse tijmblaadjes + 6 takjes tijm als garnituur
  • Peper en zout

    Bereiding

  • 1. Verlaag de temperatuur van je oven naar 180°C.
  • 2. Snipper de ui. Schil de pastinaken en zoete aardappel en snij in kleine blokjes.
  • 3. Smelt de boter in een ruime pan (met dikke bodem). Voeg de ui toe en stoof enkele minuten aan. Doe de blokjes pastinaak en zoete aardappel bij in de pan en laat ze zo’n 15 minuten mee stoven.
  • 4. Verdeel de gestoofde groenten over de taartbodems.
  • 5. Meng de eieren met de verse kruiden, de helft van de Parmezaanse kaas en de Inex room 40%. Kruid met peper en zout.
  • 6. Giet het roommengsel over de groenten in de taartvormen.
  • 7. Verdeel de fijngehakte hazelnoten en de rest van de Parmezaanse kaas over de groentetaartjes.
  • 8. Bak 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 9. Werk af met een takje verse tijm.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk