Feestelijke chocomousse

  • Dessert
  • 6
  • Makkelijk

Foodie Stefaan De Winter @blogvivant ging aan de slag met onze Inex slagroom 40% en maakte een heerlijk dessertje voor eindejaar.
Een witte chocolademousse met opgeklopte Inex room afgewerkt met granaatappel, pecan- & amandelnotencrumble om het extra feestelijk te maken!

Voor ongeveer 6 glaasjes

    Ingrediënten

  • 5 gr suiker
  • 2 eierdooiers
  • 80 ml Inex (half)volle melk
  • 250 ml Inex slagroom 40%
  • 200 gr witte chocolade
  • handvol pecannoten
  • handvol amandelnoten
  • granaatappel

    Bereiding

  • 1. Warm de melk op een zacht vuurtje.
  • 2. Klop de eierdooiers en de suiker los in een mengkom.
  • 3. Voeg de melk voorzichtig bij de losgeklopte eierdooiers en suiker. Blijf kloppen zodat het ei niet begint te stollen.
  • 4. Giet dit mengsel terug in de pan op een laag vuur. Laat het onder voortdurend kloppen binden.
  • 5. Wanneer het mengsel gebonden is en dikker is, haal je de pan van het vuur en voeg je de chocolade toe. Roer alles goed om en laat daarna de pan afkoelen in een ijsbad.
  • 6. Klop de Inex slagroom stijf. Spatel de afgekoelde chocolade onder de slagroom.
  • 7. Hak de noten fijn en haal de pitjes uit de granaatappel.
  • 8. Voeg in je glaasjes een bodem van fijngehakte noten en granaatappel. Vul de glaasjes met de witte chocolademousse door middel van een spuitzak. Werk af met gehakte nootjes en granaatappelpitjes.
  • 9. TIP: Maak dit dessert ofwel in de ochtend, of nog beter, de dag voordien. Dit maakt de chocolademousse nog lekkerder!
Slagroom 40%
Ontdek
Halfvolle melk, UHT
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk