Galette met appel en blauwe bessen

  • Dessert
  • 4
  • Makkelijk

Met de Franse galette kan je zowel de hartige als zoete kant op. Foodie Virginie @a_spoonful_of_happiness kiest voor een dessertversie met appel en blauwe bessen. Een flinke toef Inex slagroom als finishing touch.

Voor het deeg

    Bereiding

  • 1. Meng voor het deeg de bloem, het zout en de suiker in de mengkom van de foodprocessor.
  • 2. Voeg de boter toe tot er zand ontstaat.
  • 3. Voeg 4 eetlepels ijswater toe en mix telkens heel kort. Het deeg moet een stevige bal deeg vormen. Indien nodig, voeg nog een extra lepel ijswater toe.
  • 4. Bestuif het werkblad met bloem, rol het deeg tot een bal, bedek met folie en plaats minstens 1 uur in de koelkast.
  • 5. Verwarm de oven op 200 °C.

Overige ingrediënten

    Ingrediënten

  • 200 ml Inex slagroom 40%
  • 3 appels
  • 2 handjes blauwe bessen
  • 2 el blauwe bessenconfituur (optioneel)
  • 2 kl kaneel

    Bereiding

  • 1. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 30 cm diameter.
  • 2. Neem een kom van diameter 22 cm en plaats omgekeerd op het deeg. Tot daar mag je de appels vullen.
  • 3. Wrijf de bodem in met de blauwe bessen confituur (optioneel, maar wel een aanrader).
  • 4. Snijd de appels zeer dun en verdeel de stukjes appel als een waaier over de taart. Verdeel vervolgens de blauwe bessen over de taart.
  • 5. Meng de suiker met de kaneel en strooi over de galette.
  • 6. Verdeel de stukjes boter over de galette, die gaan straks smelten in de oven.
  • 7. Vouw het deeg dicht tot net over de appels en plaats gedurende 30 à 40 minuten in de oven, of tot de galette goudbruin gebakken is.
  • 8. Giet de inhoud van een brikje slagroom in een kom en klop op tot slagroom.
  • 9. Haal de galette uit de oven, werk af met enkele takjes verse munt en een flinke (dubbele portie) toef slagroom.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk