fbpx

Garnaal shot

  • Hapje
  • 10

Met deze aperoshot op basis van ‘goud uit de Noordzee’ laat topchef Lode De Roover opnieuw een verfijnd staaltje creativiteit zien. En dit met 0% foodwaste!

    Ingrediënten

  • 250 gr garnaalkoppen
  • handgepelde garnalen
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 venkel, fijngesneden
  • 1 selder, fijngesneden
  • 1 L kippenbouillon
  • 150 gr mayonaise (van zuring en groene kruiden)
  • 150 gr eiwit
  • 150 gr Inex room 40%

    Bereiding

  • 1. Droog de garnaalkoppen ongeveer 20 minuten op 180°C in de oven.
  • 2. Stoof de ajuin, venkel en selder aan. Voeg de gedroogde garnaalkoppen bij de aangestoofde groenten en voeg 1L water en 1L kippenbouillon toe. Laat het geheel koken.
  • 3. Haal van het vuur en zeef.

Voor de espuma van zuring en groene kruiden:

    Bereiding

  • 1. Voeg het eiwit en de room toe aan de mayonaise. Giet het geheel in een espumafles en sluit hier 3 gaspatroontjes op aan.
  • 2. Giet de bouillon in een shotglaasje en spuit hierop de espuma. Werk af met enkele handgepelde garnaaltjes.
Lode De Roover
Fleur de Lin (Zele)
Als winnaar van Bocuse d’Or Belgium 2019 weet deze topchef als geen ander dat de keuze van producten belangrijk is om ze vervolgens op de beste manier te kunnen klaarmaken!
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk