Gazpacho van komkommer

  • Soepen
  • 2
  • Makkelijk

Gazpacho, de koude Spaanse soep wordt traditioneel met tomaten gemaakt. Tine van Innersparkle maakt een groene variant met komkommer en basilicum, boordevol vitamines, lekker en razendsnel klaar! Koud is dit soepje op z’n lekkerst.

    Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 handvol basilicum (ongeveer 10 gram)
  • ½ brikje Inex Haver Cuisine (+ extra als afwerking)
  • 100 gr natuuryoghurt
  • Sap van 1 limoen
  • Lookpoeder
  • Zwarte peper en zout

    Bereiding

  • 1. Snijd de komkommer in stukken en doe ze in de blender. Hou eventueel 2 dunne schijfjes komkommer aan de kant om straks de gazpacho mee af te werken.
  • 2. Voeg alle overige ingrediënten toe aan de blender en blend tot je een mooi glad soepje verkrijgt.
  • 3. Giet de soep in kleine kommetjes of glaasjes en werk af met extra stukjes komkommer, een beetje Inex Haver Cuisine en eventueel wat gedroogde basilicum, peterselie of andere kruiden naar wens.
Haver Cuisine 15%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk