Gevulde eieren met panna cotta van witte chocolade

  • Dessert
  • 8
  • Makkelijk

De Paashaas is alvast langs geweest bij foodie @shanavanhoof. Zij ging vervolgens aan de slag en maakte gevulde paaseieren met panna cotta van witte chocolade. Een heerlijke zoete zonde voor Pasen!

Ingrediënten voor 8 stuks:

    Ingrediënten

  • 4 grote paaseieren (eventueel melkchocolade voor een mooi contrast met de witte vulling)
  • 500 ml Inex room 40%
  • 100 gr witte chocolade, in stukjes
  • 30 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 blik perziken op sap

    Bereiding

  • 1. Doe de room samen met suiker en vanillesuiker in een steelpannetje en verwarm op middelmatig vuur. Breng zachtjes aan de kook, roer regelmatig zodat de suiker volledig oplost.
  • 2. Week de gelatine in een kom met koud water.
  • 3. Als de room warm is, voeg je de witte chocoladestukjes toe. Roer tot dit volledig gesmolten is.
  • 4. Knijp de gelatine blaadjes uit en roer ze een voor een door het warme mengsel tot ze volledig opgelost zijn.
  • 5. Zet dit mengsel aan de kant en laat afkoelen. Dit is om te vermijden dat het paasei smelt.
  • 6. In de tussentijd kan je de paaseieren halveren. Doe dit door een groot mes in kokend water onder te dompelen, af te vegen en dan voorzichtig door het ei te laten smelten.
  • 7. Wanneer de panna cotta volledig afgekoeld is vul je de eieren met dit mengsel. Plaats een nachtje in de koelkast.
  • 8. De volgende dag maak je de 'dooier’. Dit doe je door een aantal perziken fijn te mixen. Werk hier vervolgens de eieren mee af en serveer meteen.
  • 9. Heb je nog panna cotta over? Vul dan eventueel nog enkele glaasjes.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk