Gezouten karameltaart met chocoladeganache

  • Dessert
  • 10
  • Makkelijk

Ultieme verleiding en smaakexplosie! Deze karameltaart met zijdezachte chocoladeganache van Claudia, welbekend als ‘Pinches of Happiness’, is dé traktatie voor jezelf of jouw gasten.

Bodem en gezouten karamel

    Ingrediënten

  • 1 vel kant-en-klare kruimeldeeg
  • 135 g boter
  • 300 g suiker
  • 150 ml water
  • 200 ml Inex room 40%
  • flinke snuif zout

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2. Bekleed een ronde bakvorm met uitneembare bodem met het vel kant-en-klare kruimeldeeg. Bedek het deeg met een vel bakpapier en vul de vorm met bakparels.
  • 3. Bak de bodem ongeveer 20 minuten in de over en laat vervolgens afkoelen.
  • 4. Breng het water en de suiker samen in een steelpan en verwarm op een middelhoog vuur. Roer niet in de steelpan maar laat het vuur zijn werk doen: de suiker zal smelten en zal na een tijdje beginnen verkleuren. Het suikerwater mag absoluut niet verbranden dus houd de verkleuring van het suiker goed in het oog.
  • 5. Wanneer het suikerwater de kleur van gouden karamel heeft verkregen, mag je de boter toevoegen. Om de boter te laten smelten en te mengen met het suikerwater, mag je nu wel roeren in de steelpan.
  • 6. Nadien voeg je ook de room toe.
  • 7. Bij het afkoelen zal de karamel dikker worden.
  • 8. Breng de karamel aan op de bodem nadat de karamel wat afgekoeld is.
  • 9. Laat de bodem met karamel vervolgens verder afkoelen voor minstens 1 uur in de koelkast.

Chocoladeganache

    Ingrediënten

  • 150 g pure chocolade, in stukjes of callets
  • 150 ml Inex slagroom 40%

    Bereiding

  • 1. Breng de room aan de kook in een steelpan.
  • 2. Eenmaal de room begint te pruttelen, giet je die over de chocoladestukjes. Roer tot je een mooie egale ganache bekomt.
  • 3. Verspreid de ganache over de karamelbodem.
  • 4. Werk de taart eventueel af met salted caramel crispy pearls.
  • 5. Laat de taart minstens 30 min afkoelen en opstijven in de koelkast
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk