Hartige soesjes met forelmousse

  • Hapje
  • 10
  • Gemiddeld

Foodie Innersparkle bewijst dat een soes niet altijd zoet hoeft te zijn! Ze komt met een origineel hapje of gerechtje voor de Paasbrunch, namelijk hartige soezen met een romige gerookte forelmousse. Probeer het recept eens uit en je zal zien dat het soezendeeg eenvoudig te maken is en dat je heerlijk luchtige soezen krijgt!

Voor ongeveer 20 soezen

    Ingrediënten

  • 3 à 4 eieren
  • 100 g boter
  • 100 ml Inex volle melk
  • 100 ml water
  • 100 g bloem
  • ¼ tl zout

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • 2. Giet de melk en het water in een steelpannetje en voeg de boter en het zout toe. Breng rustig aan de kook tot de boter gesmolten is.
  • 3. Voeg de bloem toe en roer krachtig met een lepel tot het deeg als een bal loskomt van de pan en een dun laagje achterlaat op de bodem. Roer nog een 2 tal minuten op een middelhoog vuur. Het resultaat dat je wilt bekomen lijkt op droge aardappelpuree.
  • 4. Laat het deeg enkele minuten afkoelen in een mengkom.
  • 5. Voeg één voor één de eieren toe. Roer telkens goed tot een glad en glanzend beslag. Het beslag moet stevig genoeg zijn om zijn vorm te behouden, maar ook soepel genoeg om te spuiten. (Als het beslag te stevig is, kan je nog een ei toevoegen).
  • 6. Doe het beslag in een spuitzak en spuit kleine hoopjes op de bakplaat.
  • 7. Bak de soezen een 20 à 25-tal minuten tot ze goudbruin en luchtig zijn. Laat afkoelen op een rooster.

Voor de forelmousse

    Ingrediënten

  • 150 ml Inex room 40%
  • 300 g gerookte forel
  • Scheutje citroensap
  • Zwarte peper
  • Enkele takjes dille

    Bereiding

  • 1. Doe de gerookte forel, Inex room en het citroensap in een blender of mix met een staafmixer tot een gladde mousse.
  • 2. Breng op smaak met zwarte peper.
  • 3. Vul een spuitzak met de gerookte forelmousse.

Afwerking

    Bereiding

  • 1. Als de soezen goed afgekoeld zijn snijd je ze doormidden of maak je een klein gaatje aan de onderkant.
  • 2. Spuit forelmousse in elke soes. Als je geen spuitzak hebt kan je de soezen vullen met 2 lepels.
  • 3. Werk af met een takje dille en zet het hoedje terug op de soes.
Slagroom 40%
Ontdek
Volle melk, UHT
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk