Foodie Innersparkle bewijst dat een soes niet altijd zoet hoeft te zijn! Ze komt met een origineel hapje of gerechtje voor de Paasbrunch, namelijk hartige soezen met een romige gerookte forelmousse. Probeer het recept eens uit en je zal zien dat het soezendeeg eenvoudig te maken is en dat je heerlijk luchtige soezen krijgt!
Hartige soesjes met forelmousse
- Hapje
- 10
- Gemiddeld
Voor ongeveer 20 soezen
- 3 à 4 eieren
- 100 g boter
- 100 ml Inex volle melk
- 100 ml water
- 100 g bloem
- ¼ tl zout
Ingrediënten
- 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- 2. Giet de melk en het water in een steelpannetje en voeg de boter en het zout toe. Breng rustig aan de kook tot de boter gesmolten is.
- 3. Voeg de bloem toe en roer krachtig met een lepel tot het deeg als een bal loskomt van de pan en een dun laagje achterlaat op de bodem. Roer nog een 2 tal minuten op een middelhoog vuur. Het resultaat dat je wilt bekomen lijkt op droge aardappelpuree.
- 4. Laat het deeg enkele minuten afkoelen in een mengkom.
- 5. Voeg één voor één de eieren toe. Roer telkens goed tot een glad en glanzend beslag. Het beslag moet stevig genoeg zijn om zijn vorm te behouden, maar ook soepel genoeg om te spuiten. (Als het beslag te stevig is, kan je nog een ei toevoegen).
- 6. Doe het beslag in een spuitzak en spuit kleine hoopjes op de bakplaat.
- 7. Bak de soezen een 20 à 25-tal minuten tot ze goudbruin en luchtig zijn. Laat afkoelen op een rooster.
Bereiding
Voor de forelmousse
- 150 ml Inex room 40%
- 300 g gerookte forel
- Scheutje citroensap
- Zwarte peper
- Enkele takjes dille
Ingrediënten
- 1. Doe de gerookte forel, Inex room en het citroensap in een blender of mix met een staafmixer tot een gladde mousse.
- 2. Breng op smaak met zwarte peper.
- 3. Vul een spuitzak met de gerookte forelmousse.
Bereiding
Afwerking
- 1. Als de soezen goed afgekoeld zijn snijd je ze doormidden of maak je een klein gaatje aan de onderkant.
- 2. Spuit forelmousse in elke soes. Als je geen spuitzak hebt kan je de soezen vullen met 2 lepels.
- 3. Werk af met een takje dille en zet het hoedje terug op de soes.
Bereiding
Nog meer culinaire inspiratie
Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.
Jouw favoriete zuivelproducten

Yoghurt
Inex-yoghurt herken je door z’n pure, echte smaken en gladde textuur. Lekker en smeuïg, voor elk moment van de dag.
Ontdek

Melk
Melk past in een gezonde en gevarieerde voeding. Onze weidemelk heeft ook een rijke en authentieke smaak.
Ontdek

Chocolademelk
De chocolademelk van Inex herken je aan de volle, romige chocoladesmaak. Heerlijk, zowel koud als warm!
Ontdek

Melk met fruitsmaak
Zin in melk met een smaakje? Inex-melkdranken met fruitsmaak zijn de ideale dorstlessers voor jong en oud.
Ontdek
Karnemelk & Pap
Karnemelk is een soort melk met weinig vetten en calorieën, vol calcium en vitamines.
Ontdek
Groeimelk
Bambix-groeimelk is heerlijke, 100% Belgische groeimelk speciaal gemaakt voor peuters vanaf 1 jaar.
Ontdek
-
Authentieke smaak
Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!
-
100% Belgisch
Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.
-
Weidemelk van eigen bodem
Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.
-
Authentiek
-
Belgisch
-
Weidemelk