Kalkoenrolletjes met pesto, groene asperges en dragonsaus

  • Hoofdgerecht
  • 4
  • Gemiddeld

Een variant op ‘saltimbocca’ is dit recept voor kalkoenrolletjes met Parmaham en pesto, geserveerd met krokantgebakken groene asperges en een romige dragonsaus.

Voor de pesto

    Ingrediënten

  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el pijnboompitten
  • 100 ml olijfolie

    Bereiding

  • 1. Pel de knoflook.
  • 2. Doe de knoflook, basilicum, de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas en de olijfolie in de keukenrobot of in de vijzel en maak er een pesto van.

Voor de kalkoenrolletjes

    Ingrediënten

  • 4 kalkoenfilets
  • 4 sneetjes Parmaham
  • 200 gr groene aspergepunten
  • 2 el olijfolie
  • 4 el olijfolie
  • Peper en zout

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2. Neem de kalkoenfilets en leg er een bakpapier op. Klop de kalkoenfilets plat met behulp van een pan.
  • 3. Haal het bakpapier weg en kruid de filets met peper en zout.
  • 4. Bestrijk elke kalkoenfilet langs de binnenkant met wat pesto en leg er een sneetje Parmaham op. Schik er telkens wat groene aspergetips op en rol de kalkoenfilets dicht. Maak ze vast met wat keukentouw.
  • 5. Bak de kalkoenrolletjes langs beide kanten kort aan in een hete pan met wat olijfolie.
  • 6. Laat ze nadien nog zo’n 20 minuten verder garen in de oven.

Voor de dragonroomsaus

    Ingrediënten

  • 1 bosje verse dragon
  • 300 ml Inex Inex room 40%
  • 200 ml witte wijn
  • 250 ml kippenbouillon
  • Peper en zout

    Bereiding

  • 1. Doe de room, de witte wijn en de kippenbouillon in een steelpannetje en laat tot 2/3de inkoken.
  • 2. Hak de dragon fijn en meng onder de roomsaus, kruid met peper en zout.
  • 3. Serveer de kalkoenrolletjes met de dragonroomsaus.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk