Kervelroomsoep

  • Soepen
  • 4
  • Makkelijk

Een eenvoudig recept voor een heerlijk smeuïge kervelsoep boordevol groene groenten en afgewerkt met room.

    Ingrediënten

  • 2 bussels kervel
  • 1 bussel lente-ui
  • 1 preistengel
  • 1 aardappel
  • 2 L groentebouillon
  • 100 ml Inex room (40%)
  • klontje boter
  • peper en zout

    Bereiding

  • 1. Snijd de lente-ui en prei in stukken en stoof aan in een klontje boter. Snipper de kervel fijn en hou een deel apart. Snij de aardappel in blokjes en voeg samen met de kervel toe aan de groenten. Overgiet met de groentebouillon en laat 30 minuten koken.
  • 2. Voeg op het einde de resterende kervel toe voor een mooie groene kleur. Mix het geheel. Kruid af met peper en zout.
  • 3. Serveer de soep en werk af met een eetlepel room in elke kom.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk