Kip in Champignon- roomsaus

  • Hoofdgerecht
  • 4
  • Makkelijk

Kip in champignongroomsaus, een echte Belgische klassieker waar niemand genoeg van kan krijgen.

Champignonroomsaus

    Ingrediënten

  • 400 ml Inex room 40%
  • 250 gr gesneden champignons
  • 2 fijngesneden sjalotten
  • 1 teen look
  • 400 ml Lacroix gevolgeltefond
  • Een halve citroen, geperst
  • Een snuifje peper en zoutt

    Bereiding

  • 1. Borstel de champignons schoon en verhit wat vetstof in een pan. Bak de champignons goudbruin e leg ze daarna even opzij.
  • 2. Verhit in dezelfde pan opnieuw wat vetstof en stoof de fijngesneden sjalot en knoflook aan.
  • 3. Voeg vervolgens de gevogeltefond en room toe en laat inkoken tot de saus dik genoeg is.
  • 4. Voeg tot slot de champignons toe aan de saus en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • 5. Breng op smaak met wat citroensap en een snuifje peper en zout.

De kip

    Ingrediënten

  • 2 kippenfilets
  • Peper en zout
  • Peterselie

    Bereiding

  • 1. Kruid de kippenfilets met peper en zout, verhit wat vetstof in een pan en schroei aan beide kanten dicht. Zet het vuur zachter en bak de kippenfilets tot ze gaar zijn.
  • 2. Overgiet de kippenfilet met de champignonroomsaus, werk af met enkele takjes verse peterselie en serveer onmiddellijk.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk