Lemon tiramisu

  • Dessert
  • 8
  • Makkelijk

Breng de lente op tafel met deze heerlijke Lemon tiramisu van foodie Kokerellen! Deze frisse en romige variant op de klassieke tiramisu is de perfecte zoete afsluiter voor je brunch of Paasfeest.

Voor de lemon curd

    Ingrediënten

  • 4 citroenen (zowel sap als zeste)
  • 1 volledig ei en 5 eierdooiers
  • 50 g koude boter, in blokjes
  • 100 g kristalsuiker

    Bereiding

  • 1. Neem een klein pannetje en doe hierin de eierdooiers, het ei en de suiker samen met het citroensap en de citroenzeste.
  • 2. Zet het vuur laag en roer met een garde tot het mengsel rustig opwarmt. Blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt (± 6 minuten).
  • 3. Haal het pannetje van het vuur en voeg de koude blokjes boter toe. Roer met een spatel tot alles mooi gesmolten is.
  • 4. Giet in een potje en laat afkoelen. Het is belangrijk dat de lemon curd goed afgekoeld is alvorens je hem voor de tiramisu gebruikt.

Voor de mascarponeroom

    Ingrediënten

  • 500 g mascarpone
  • 250 ml Inex room 40%
  • 100 g poedersuiker
  • 100 g van de zelfgemaakte lemon curd

    Bereiding

  • 1. Klop de slagroom stijf.
  • 2. Klop in een andere kom de mascarpone los, samen met de poedersuiker en lemon curd. Spatel voorzichtig de slagroom erdoor.

Voor de opbouw

    Ingrediënten

  • 200 g lange vingers
  • 200 ml Inex halfvolle melk
  • 50 ml limoncello
  • Het resterende deel van de zelfgemaakte lemon curd

    Bereiding

  • 1. Meng de limoncello met de melk.
    (Je kan ook alleen melk gebruiken. Werk je liever met een non-alcoholische limoncello? Dan hoef je deze alcoholvrije variant niet te mengen met melk, maar kan je 250ml van het drankje gebruiken.)
  • 2. Doop de lange vingers kort in het vocht en bedek er de bodem van een ovenschaal mee.
  • 3. Verdeel de helft van de mascarponeroom over de lange vingers.
  • 4. Herhaal met een tweede laag lange vingers en mascarponeroom.
  • 5. Werk af met een laag lemon curd.
  • 6. Laat een 4-tal uur (of een nacht) opstijven in de koelkast.
Slagroom 40%
Ontdek
Halfvolle melk, UHT
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk