Mini Pavlova’s met Lemon Curd

  • Dessert
  • 8
  • Makkelijk

Deze mini pavlova’s van foodblogster @tartesyaya brengen je meteen in Paassferen. De Pavlova’s zijn afgewerkt met Inex roombeslag en een toefje lemon curd zodat ze er uitzien als smaakvolle eitjes.

Voor de lemon curd

    Ingrediënten

  • 2 citroenen
  • 75 ml citroensap
  • 75 gr witte suiker
  • 2 eieren
  • 50 gr harde margarine of boter
  • snuifje zout

    Bereiding

  • 1. Rasp 1 citroen en pers 1 à 2 citroenen uit met behulp van een citruspers (voor 75 ml citroensap).
  • 2. Doe de zeste samen met het citroensap, de suiker en het snuifje zout in een steelpan. Voeg de eieren toe en klop met een garde tot de ingrediënten goed gemengd zijn.
  • 3. Verhit de massa op middelhoog vuur en blijf roeren tot het begint in te dikken (+/-10 min).
  • 4. Wanneer het een yoghurtachtige structuur heeft, haal je de steelpan van het vuur en voeg je er de boter aan toe. Blijf roeren tot de boter volledig gesmolten is.
  • 5. Giet de curd over in een bokaal. Bewaar eventueel in de koelkast.

Voor de meringues

    Ingrediënten

  • 90 gr eiwit (ongeveer 3 eieren)
  • 113 gr poedersuiker
  • 1,5 tl maïzena
  • 1 tl appelciderazijn
  • 1 tl vanille-extract

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 120°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • 2. Klop de eiwitten op en blijf mixen terwijl je lepel voor lepel de poedersuiker toevoegt. Als het eiwit stijf is, voeg je er de maïzena, de azijn en het vanille extract aan toe. Klop nog even verder zodat alles gemengd is. Je moet de kom kunnen omdraaien zonder dat de meringue eruit glijdt.
  • 3. Schep de meringue in een spuitzak met gekarteld spuitmondje (je kan ook gewoon met een lepel de meringue op de bakplaat scheppen). Spuit cirkels meringue op het bakpapier (start in het midden en ga dan de cirkel rond. Zorg ervoor dat je in het midden een opening laat). Spuit ongeveer 20 gr meringue per keer.
  • 4. Laat 65 min. bakken zónder de oven open te doen. Worden ze wat bruin, verlaag dan je oventemperatuur naar 100°C. Probeer je oven niet open te doen, dan kan de meringue inzakken.
  • 5. Na 65 min. zet je de oven uit en de ovendeur op een kier. Laat de meringue volledig in de oven afkoelen (ongeveer 15 min).

Voor het mascarpone/roombeslag

    Ingrediënten

  • 150 ml Inex room 40%
  • 20 gr poedersuiker
  • 75 gr mascarpone

    Bereiding

  • 1. Klop de room half op en voeg de poedersuiker toe. Klop verder tot slagroom.
  • 2. Voeg vervolgens de mascarpone toe en klop nog héél kort tot alles gemengd is.
  • 3. Schep toefjes beslag op de (volledig afgekoelde) meringues. Of gebruik een spuitzak en spuit het beslag in/op de meringue. Ik schepte toefjes van 30 gr.
  • 4. Werk af met een dikke koffielepel lemon curd.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk