Orange O’Clock

  • Dranken
  • 1
  • Gemiddeld

Een Barista creatie op basis van koffie, speculoos en zoete sinaasappel! Laat dat najaar maar komen!

    Ingrediënten

  • 1 bowl van 300 ml
  • 1 doppio ristretto (40 ml)
  • 200 ml Inex volle melk
  • 20 ml speculoossiroop
  • 1 druppel etherische olie van zoete sinaasappel
  • gemalen speculooskruiden

    Bereiding

  • 1. Doe de siroop in een bowl en laat hierop de doppio ristretto lopen.
  • 2. Stoom de volle melk met de etherische olie op tot 65 °C.
  • 3. Strooi wat speculooskruiden op de koffie.
  • 4. Giet de opgestoomde melk bij de koffie en werk af met latte art naar wens.
  • 5. TIP VAN DE BARISTA
    Als je geen speculooskruiden vindt, kan je ook koekkruiden gebruiken of 5-kruidenpoeder. Elk merk smaakt een beetje anders, naargelang de samenstelling. Sluit de verpakking goed na gebruik zodat de aroma’s zo goed mogelijk bewaard blijven.

    Etherische olie is het puurste aroma dat je uit een plant kan extraheren. Je hebt er dan ook bijzonder weinig van nodig: 1 druppel is echt voldoende! Door deze samen met de melk op te stomen komt het aroma van de sinaasappel in elk belletje van het melkschuim: heerlijk!
Jo De Bruyne
Philimonius (Aalst)
Jo is Barista SCAE en heeft zijn eigen koffiebar/conceptstore Philimonius in Aalst. Hij ontwikkelde met Inex Barista inspirerende recepten voor professionals.
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk