Orzo met krokante chorizo en spinazie

  • Hoofdgerecht
  • 4
  • Makkelijk

Deze orzo met bladspinazie en knapperige chorizo van foodie Cuisine Gantoise is een origineel gerechtje dat je voor gasten kan klaarmaken en waarbij je heel wat mise-en-place op voorhand kan doen. Punten voor gastvrijheid, originaliteit én smaak verzekerd!

    Ingrediënten

  • 300 gr orzo (Griekse pasta)
  • 200 gr milde chorizo
  • 450 gr bladspinazie
  • 2 preiwitten
  • 1 ui
  • 3 teentjes look
  • 450 gr bladspinazie
  • Handvol geroosterde amandelen
  • Handvol krulpeterselie
  • 1 à 2 el zachte mosterd
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Zwarte peper en zout
  • Nootmuskaat
  • Olijfolie

    Bereiding

  • 1. Maak de prei schoon en snij het wit in gelijke ringen. Versnipper de ui en stoof die samen met het preiwit aan in wat olijfolie. Eens die zo goed als gaar is, zet je die even apart in een kom.
  • 2. Gebruik dezelfde pan met wat nieuwe olijfolie en snipper de knoflookteentjes fijn. Stoof ze aan met de bladspinazie tot deze mooi geslonken is. Giet eventueel overtollig vocht af.
  • 3. Plaats een kookpot met gezouten water op het vuur en kook hierin de orzo gaar. Terwijl de orzo aan de kook is, meng de prei en de spinazie onder elkaar en voeg de Inex room toe. Meng alles door elkaar en giet nu ook de gaargekookte en uitgelekte orzo erbij. Voeg de zachte mosterd toe en kruid af met peper van de molen, zout en nootmuskaat.
  • 4. Snij de chorizo in gelijke blokjes en bak ze krokant in de pan in hun eigen vet. Laat ze zeker even uitlekken op keukenpapier.
  • 5. Versnipper de krulpeterselie. Hak de geroosterde amandelen en de zongedroogde tomaten fijn om te gebruiken als topping.
  • 6. Vul een kom met de orzo en de groenten. Bestrooi met de topping!
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk