fbpx

Parfait van chocolade & koffie met tonka flan & ijs

  • Dessert
  • 4
  • Moeilijk

Parfait van chocolade – koffie

    Ingrediënten

  • 650 gr slagroom 40%, halfopgeslagen
  • 90 gr koffie
  • 120 gr eigeel
  • 140 gr water
  • 190 gr opgekookte room
  • 420 gr chocolade

Flan tonka

    Ingrediënten

  • 250 gr room
  • 4 tonka bonen
  • 100 gr suiker
  • 1 ei
  • 4 eigelen
  • 1 blaadje gelatine

    Bereiding

  • 1. Kook de room samen met de tonka bonen op.
  • 2. Klop het ei en de eigelen los met de suiker. Voeg toe aan het roommengsel en stoom gedurende 45 minuten op 90°C.

Tonka ijs

    Ingrediënten

  • 1 L Inex volle melk
  • 0,5 L Inex room
  • 10 gr melkpoeder
  • 8 tonkabonen
  • 300 gr eigeel
  • 220 gr suiker

    Bereiding

  • 1. Kook de melk en het melkpoeder samen met de room op.
  • 2. Klop het eigeel en de suiker tot een ruban.
  • 3. Meng alles samen en vaneer.

Crème patissière

    Ingrediënten

  • 600 gr Inex (half-)volle melk
  • 1 vanillestok
  • 100 gr eigeel
  • 100 gr suiker
  • 50 gr maizena

    Bereiding

  • 1. Kook de melk op samen met de zaadjes uit de vanillestok en het stokje zelf.
  • 2. Klop de eigelen met de suiker tot een luchtige massa en zeef er de maizena bij. Meng het geheel.
  • 3. Giet het melkmengsel erbij en plaats terug op het vuur om te laten indikken.

Crème patissière met koffie

    Ingrediënten

  • 500 gr Inex (half-)volle melk
  • 100 gr koffie
  • 100 gr eigeel
  • 100 gr suiker
  • 50 gr maizena

    Bereiding

  • 1. Kook de melk op samen met de koffie.
  • 2. Klop de eigelen met de suiker tot een luchtige massa en zeef er de maizena bij. Meng het geheel.
  • 3. Giet het melkmengsel erbij en plaats terug op het vuur om te laten indikken.

Chocoladekrokantje

    Ingrediënten

  • 300 gr chocolade
  • 100 gr eigeel
  • 400 gr eiwit
  • 100 gr suiker

    Bereiding

  • 1. Smelt de chocolade. Voeg het eigeel toe.
  • 2. Klop het eiwit en de suiker op en meng onder het chocolademengsel.

Gel van peer

    Ingrediënten

  • 500 gr puree van peer
  • 200 gr suikerwater
  • 50 gr Poire Williams
  • 6 gr agar
  • 8 gr gellan

    Bereiding

  • 1. Breng alle ingrediënten aan de kook
  • 2. Laat nadien het mengsel een uurtje opstijven
  • 3. Mix het geheel fijn

Vanille meringue

    Ingrediënten

  • 250 gr water
  • 1 vanillestok
  • 40 gr eiwitpoeder
  • 90 gr bloemsuiker
  • 200 gr bloemsuiker

    Bereiding

  • 1. Het mengsel van de ingrediënten drogen in de oven op 200°C.

Chocolade biscuit

    Ingrediënten

  • 120 gr eiwit
  • 150 gr suiker
  • 50 gr cacao
  • 20 gr amandelpoeder
  • 30 gr koffie gemalen
  • 60 gr eiwit
  • 80 gr Inex room 40%
  • 200 gr bloemsuiker
  • 100 gr bloem

    Bereiding

  • 1. Klop het eiwit samen met de suiker op.
  • 2. Voeg bloem, amandelpoeder, gemalen koffie en cacao samen en roer kort door. In een vetvrije kom klop je de eiwitten met 50 gram suiker en het water tot stijve pieken. In een derde kom doe je de eidooiers met de rest van de suiker en bloemsuiker, klop tot een schuimig mengsel.
  • 3. Beide eimengsels voeg je samen in een kom, spatel voorzichtig door elkaar. Voeg dan het bloemmengsel in delen toe en spatel dit rustig door het mengsel.
  • 4. Stort het beslag in een ingevette of met bakpapier beklede bakvorm en strijk het oppervlak glad met een spatel.
  • 5. Bak gedurende 8 minuten op 180°C in de oven.
Lode De Roover
Fleur de Lin (Zele)
Als winnaar van Bocuse d’Or Belgium 2019 weet deze topchef als geen ander dat de keuze van producten belangrijk is om ze vervolgens op de beste manier te kunnen klaarmaken!
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk