Pasta pepersaus

  • Hoofdgerecht
  • 4
  • Makkelijk

Zoek je iets lekker, eenvoudig en snel klaargemaakt? Laat je verleiden door Jelle Beeckman’s pasta pepersaus. Een heerlijk en eenvoudig klaar te maken pasta met een zijdezachte romige pepersaus waarvoor je slechts 15 minuten nodig hebt. Om te smullen!

 

    Ingrediënten

  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 teen look
  • Klontje boter
  • ½ glas witte wijn
  • 300 ml Inex room 40%
  • ½ runderbouillonblokje
  • 50 g groene peperbolletjes
  • Parmezaanse kaas
  • 10 g bieslook fijngesneden
  • 400 g penne
  • Extra: steak

    Bereiding

  • 1. Snijd het sjalotje fijn. Smelt de boter en voeg de fijngesneden sjalot toe. Bak ongeveer een minuutje.
  • 2. Giet de peperbolletjes af en spoel even onder koud water.
  • 3. Voeg de look toe samen met de peperbolletjes. Laat even een minuutje meebakken.
  • 4. Blus met witte wijn, voeg het runderbouillonblokje toe samen met de room en laat even inkoken.
  • 5. Kook de pasta in flink gezouten water. Houd een pollepel van het pastawater bij.
  • 6. Giet af en voeg de pasta toe aan de saus samen met wat pastawater en wat geraspte Parmezaanse kaas.
  • 7. Zet nog heel even op een groot vuur zodat de saus indikt en mooi rond de pasta zit.
  • 8. Werk af met fijngesneden bieslook en extra peper en zout.
  • 9. Extra: lekker met krokant gebakken en fijngesneden steak.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk