Pavlova met exotisch fruit

  • Dessert
  • 6
  • Gemiddeld

Haal de zon in huis met deze prachtige pavlova van Valériane Gréban, afgetopt met een mix van exotische vruchten. De combinatie van de luchtige meringue, romige vulling en frisse fruittoetsen maakt dit dessert een echte eyecatcher én een heerlijke afsluiter voor elke gelegenheid! Werk je liever niet met een spuitzak? Geen nood, je kan nog steeds dit dessert maken zonder in te boeten aan smaak!

Voor de meringue

    Ingrediënten

  • 100 g eiwitten
  • 145 g griessuiker
  • 10 g maïzena
  • 1 tl azijn

    Bereiding

  • 1. Giet de eiwitten, suiker en maïzena in de kom. Klop ongeveer 10 seconden met de hand op.
  • 2. Klop verder op met een mixer (gemiddelde snelheid) gedurende een 10-tal minuten.
  • 3. Voeg nadien de azijn toe en klop nog 1 minuut verder op (hoogste snelheid).
  • 4. Spuit de meringue op bakpapier en bak in de oven aan 100°C gedurende 2u.

Voor de vanille-mascarpone slagroom

    Ingrediënten

  • 120 g + 265 g Inex room 400%
  • 85 g mascarpone
  • 40 g volle Inex melk
  • 1 vanillestokje
  • 4 g gelatine

    Bereiding

  • 1. Snijd het vanillestokje over de lengte open. Verwarm de eerste portie room (120 g) in een pannetje met het uitgeschraapte vanillestokje. Dek af en laat 10 minuten trekken, verwarm dan opnieuw.
  • 2. Voeg de geweekte gelatine toe.
  • 3. Giet het mengsel in een kom met de suiker. Klop op.
  • 4. Voeg de melk, mascarpone en de tweede portie room toe en mix.
  • 5. Bedek met folie en zet minstens 12u opzij in de koelkast.

Voor de mango-passievrucht confituur

    Ingrediënten

  • 150 g mangopuree
  • 50 g passievruchtenpuree
  • 20 g suiker
  • 4 g pectine

    Bereiding

  • 1. Verwarm de vruchtenpuree in een pannetje.
  • 2. Haal van het vuur van zodra het mengsel borrelt. Voeg de suiker en pectine toe. Breng al kloppend aan de kook gedurende 30 seconden.
  • 3. Giet in een kommetje en plaats 3u in de koelkast.

Voor de opbouw

    Ingrediënten

  • Witte chocolade of cacaoboter
  • Enkele ananasblokjes
  • Mango
  • Passievruchten

    Bereiding

  • 1. Bestrijk de meringue met witte chocolade of cacaoboter.
  • 2. Verdeel de confituur er bovenop.
  • 3. Spuit de vanille-mascarpone slagroom over de confituur.
  • 4. Versier met mangoroosjes, mango- of ananasblokjes en passievruchtpitjes.
Slagroom 40%
Ontdek
Volle melk, UHT
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk