Haal de zon in huis met deze prachtige pavlova van Valériane Gréban, afgetopt met een mix van exotische vruchten. De combinatie van de luchtige meringue, romige vulling en frisse fruittoetsen maakt dit dessert een echte eyecatcher én een heerlijke afsluiter voor elke gelegenheid! Werk je liever niet met een spuitzak? Geen nood, je kan nog steeds dit dessert maken zonder in te boeten aan smaak!
Pavlova met exotisch fruit
- Dessert
- 6
- Gemiddeld
Voor de meringue
- 100 g eiwitten
- 145 g griessuiker
- 10 g maïzena
- 1 tl azijn
Ingrediënten
- 1. Giet de eiwitten, suiker en maïzena in de kom. Klop ongeveer 10 seconden met de hand op.
- 2. Klop verder op met een mixer (gemiddelde snelheid) gedurende een 10-tal minuten.
- 3. Voeg nadien de azijn toe en klop nog 1 minuut verder op (hoogste snelheid).
- 4. Spuit de meringue op bakpapier en bak in de oven aan 100°C gedurende 2u.
Bereiding
Voor de vanille-mascarpone slagroom
- 120 g + 265 g Inex room 400%
- 85 g mascarpone
- 40 g volle Inex melk
- 1 vanillestokje
- 4 g gelatine
Ingrediënten
- 1. Snijd het vanillestokje over de lengte open. Verwarm de eerste portie room (120 g) in een pannetje met het uitgeschraapte vanillestokje. Dek af en laat 10 minuten trekken, verwarm dan opnieuw.
- 2. Voeg de geweekte gelatine toe.
- 3. Giet het mengsel in een kom met de suiker. Klop op.
- 4. Voeg de melk, mascarpone en de tweede portie room toe en mix.
- 5. Bedek met folie en zet minstens 12u opzij in de koelkast.
Bereiding
Voor de mango-passievrucht confituur
- 150 g mangopuree
- 50 g passievruchtenpuree
- 20 g suiker
- 4 g pectine
Ingrediënten
- 1. Verwarm de vruchtenpuree in een pannetje.
- 2. Haal van het vuur van zodra het mengsel borrelt. Voeg de suiker en pectine toe. Breng al kloppend aan de kook gedurende 30 seconden.
- 3. Giet in een kommetje en plaats 3u in de koelkast.
Bereiding
Voor de opbouw
- Witte chocolade of cacaoboter
- Enkele ananasblokjes
- Mango
- Passievruchten
Ingrediënten
- 1. Bestrijk de meringue met witte chocolade of cacaoboter.
- 2. Verdeel de confituur er bovenop.
- 3. Spuit de vanille-mascarpone slagroom over de confituur.
- 4. Versier met mangoroosjes, mango- of ananasblokjes en passievruchtpitjes.
Bereiding
Nog meer culinaire inspiratie
Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.
Jouw favoriete zuivelproducten

Yoghurt
Inex-yoghurt herken je door z’n pure, echte smaken en gladde textuur. Lekker en smeuïg, voor elk moment van de dag.
Ontdek

Melk
Melk past in een gezonde en gevarieerde voeding. Onze weidemelk heeft ook een rijke en authentieke smaak.
Ontdek

Chocolademelk
De chocolademelk van Inex herken je aan de volle, romige chocoladesmaak. Heerlijk, zowel koud als warm!
Ontdek

Melk met fruitsmaak
Zin in melk met een smaakje? Inex-melkdranken met fruitsmaak zijn de ideale dorstlessers voor jong en oud.
Ontdek
Karnemelk & Pap
Karnemelk is een soort melk met weinig vetten en calorieën, vol calcium en vitamines.
Ontdek
Groeimelk
Bambix-groeimelk is heerlijke, 100% Belgische groeimelk speciaal gemaakt voor peuters vanaf 1 jaar.
Ontdek
-
Authentieke smaak
Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!
-
100% Belgisch
Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.
-
Weidemelk van eigen bodem
Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.
-
Authentiek
-
Belgisch
-
Weidemelk