Penne al Forno met vegan ricotta

  • Hoofdgerecht
  • 2
  • Makkelijk

Laat je inspireren door Toos van Toosplantbasedfood en geniet van deze penne al forno met een twist, namelijk vegan ricotta! De combinatie van de zachte ricotta met penne pasta, aubergine, spinazie en passata is verrassend lekker. Dit gerecht zorgt niet alleen voor een smaaksensatie, het is ook nog eens 100% plantaardig!

Voor de vegan ricotta

Tip: de resterende ricotta kan je in andere gerechten verwerken. Bewaar hem in een afgesloten bewaardoosje in de koelkast.

    Ingrediënten

  • 500 gr tofu
  • 200 ml Inex Haver Cuisine
  • 1 el azijn
  • 2 tl zout
  • 1 el lookpoeder of 3 tenen look
  • Stevige snuif peper

    Bereiding

  • 1. Maak de vegan ricotta door alle ingrediënten in een blender of maatbeker te mixen tot een glad mengsel.

    Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 300 gr ontdooide diepvriesspinazie
  • 200 gr penne of andere pasta
  • 680 gr passata
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Optioneel: verse oregano

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtstand).
  • 2. Breng een pot met lichtgezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta al dente volgens de verpakking.
  • 3. Snijd de aubergine in dunne plakken.
  • 4. Neem een ovenschaal en bedek de bodem met een laagje passata.
  • 5. Leg hierop een laagje aubergines, gevolgd door spinazie, pasta en vegan ricotta.
  • 6. Eindig tenslotte met een laagje passata en een paar lepels vegan ricotta.
  • 7. Plaats de ovenschaal ongeveer 30 min. in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is.
Haver Cuisine 15%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk