Quiche met geitenkaas en appel

  • Hoofdgerecht
  • 4
  • Makkelijk

Lang leve quiche! Deze variant met spek, geitenkaas, appel en noten van @kantine.joline zit boordevol smaak!

    Ingrediënten

  • 1 bladerdeegvel
  • 3 eieren
  • 2 dl Inex room 40%
  • 1 buche geitenkaas van 200 gr
  • 10 reepjes ontbijtspek
  • 1 pink lady appel
  • 1 kleine rode ui
  • 1 el honing
  • Walnoten
  • Rucola

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 185°C.
  • 2. Leg het vel bladerdeeg over de bakvorm (met het bakpapier) en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • 3. Verdeel schijfjes geitenkaas over de bladerdeegbodem en maak rolletjes van het spek en leg ze erbij in de bakvorm.
  • 4. Hak de walnoten wat kleiner en strooi deze over de geitenkaas en het spek.
  • 5. Snijd de appel in partjes en de rode ui in ringen en bak deze samen met de honing kort aan in wat boter in een antikleefpan. Voeg nadien toe in de bakvorm. Verdeel een klein beetje rucola over het geheel.
  • 6. Maak het beslag van de eieren en de room en breng dit op smaak met peper en zout. Giet dit over de ingrediënten in de bakvorm.
  • 7. Plaats gedurende 30 minuten in de oven. Smakelijk!
Slagroom 40%
Ontdek
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk