Quiche met groene asperges en garnalen

  • Hoofdgerecht
  • 4
  • Makkelijk

Ben je nog op zoek naar inspiratie voor een Paasbrunch? Foodie @cuisinegantoise dook de keuken in voor een heerlijke quiche met lekkers van bij ons: groene asperges, grijze garnalen en Inex room. Heerlijk eenvoudig!

    Ingrediënten

  • 100 gr grijze garnalen
  • 400 gr groene asperges
  • 1 grote preistronk
  • 4 eieren
  • 200 ml Inex room 40%
  • Handvol geraspte Emmentaler kaas
  • 1 vel bladerdeeg
  • Olijfolie of boter
  • Peper, zout en nootmuskaat

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2. Was de prei en snij in ringen. Stoof aan met peper en zout in wat vetstof. Laat afkoelen van zodra de prei gaar is.
  • 3. Verwijder de harde voetjes van de asperges en snij in 2. Bak ze beetgaar in wat olijfolie in de pan en kruid met peper en zout.
  • 4. Meng de eieren, room, peper, zout en nootmuskaat tot een gladde massa.
  • 5. Vet een bakvorm in en leg het vel bladerdeeg erin. Prik wat gaatjes in de bodem.
  • 6. Verdeel de prei over de bodem en strooi hierboven de garnaaltjes. Giet vervolgens het eiermengsel er overheen. Verdeel hierover de geraspte kaas en werk tenslotte af met de asperges.
  • 7. Bak de quiche gaar in de voorverwarmde oven gedurende een 35-tal minuten.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk