Romige pasta met truffel

  • Hoofdgerecht
  • 2
  • Makkelijk

Een gerechtje dat je in no-time op tafel kan toveren, heerlijke smaken en veggie friendly. Dit gerecht van @kookvanjou met truffelpasta en Inex room 40% kan je perfect op voorhand klaar maken wanneer je gasten ontvangt.

    Ingrediënten

  • Linguini pasta
  • 200 gr oesterzwammen
  • 2 el truffelpasta
  • 200 ml Inex room 40%
  • 100 gr ricotta
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje look
  • Citroenzeste + sap
  • Verse salie
  • Platte peterselie
  • Rucola
  • Olijfolie
  • Parmezaan
  • Zout en zwarte peper

    Bereiding

  • 1. Neem een kookpot en vul deze met water en zout. Breng aan de kook, voeg de pasta toe en kook volgens de instructies op de verpakking.
  • 2. Snijd de ajuin, look, salie en platte peterselie fijn. Pluk de oesterzwammen in kleinere stukjes.
  • 3. Neem een diepe braadpan en zet deze op een hoog vuurtje. Laat een scheut olijfolie goed warm worden en voeg de ajuin, look, salie en citroenzeste toe.
  • 4. Wanneer de ajuin glazig is, voeg je de oesterzwammen toe en kruid af met peper, zout en citroensap.
  • 5. Bak de oesterzwammen kort aan. Voeg de ricotta, room, truffelpasta en een grote schep kookvocht van de pasta toe aan de pan.
  • 6. Giet de pasta af en voeg deze toe aan je diepe pan. Roer alles goed om en serveer de pasta in een diep bord.
  • 7. Werk af met de verse platte peterselie en salie, rucola en Parmezaanse kaas.
Slagroom 40%
Ontdek
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk