Stoofpotje met kip, prei, selder en ei

  • Hoofdgerecht
  • 2
  • Makkelijk

@The_Messy_Chef_Jelle is een echte ‘roomanticus’. Hij houdt van echte room, lokaal gemaakt en met veel smaak zoals onze Inex room 40%. Aan zijn stoofpotje van kip, selder en prei voegde hij bovendien gekookte eitjes toe die nog mooi lopend zijn. Een ‘roomantisch’ feestmaal!

    Ingrediënten

  • 300 gr kippendijen
  • 1,5 prei
  • 2 selder stengels
  • Bosje kervel (naar smaak)
  • Paar takjes tijm
  • 1 teen look
  • 250 ml Inex room 40%
  • 3 eieren
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 100 ml water
  • 1 el boter
  • Peper en zout

    Bereiding

  • 1. Kruid de kippendijen met peper en zout. Neem een grote pan en bak de kippendijen in een klontje boter.
  • 2. Snijd ondertussen de selder en prei in fijne stukken. Voeg na enkele minuten bakken toe aan de pan.
  • 3. Voeg een fijngesneden teentje look toe samen met 2 takjes tijm. Bak 5 minuten op een laag vuur en blus met de witte wijn.
  • 4. Laat tot de helft inkoken, voeg water en bouillonblokje toe en laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Voeg de room toe en laat nog 5 minuten inkoken.
  • 5. Kook de eieren 6 à 10 minuten in kokend water. Haal ze uit de pan en leg ze in direct in koud water. Pel de eieren en halveer ze. De dooier zou nog mooi lopend moeten zijn.
  • 6. Dresseer de eieren op de heerlijke kippenschotel en werk af met takjes kervel.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk