Taart met peer en chocolade

  • Dessert
  • Moeilijk

Een eenvoudig maar zeer lekker taartje met een combinatie van boterdeeg, peer, chocolade en romige slagroom.

Recept van patissier Bart Ardijns.

Boterdeeg (bodem van de taart)

    Ingrediënten

  • 85 gr bloemsuiker
  • 30 gr hazelnootpoeder (100%) of amandelpoeder
  • 140 gr Inex boter
  • 250 gr bloem
  • 4 gr zout
  • 50 gr ei

    Bereiding

  • 1. Vermeng de bloemsuiker met het hazelnoot- of amandelpoeder, voeg vervolgens in verschillende delen de zachte boter toe.
  • 2. Meng nu de mengeling bloem en zout onder het geheel.
  • 3. Voeg tenslotte het ei toe en meng tot een goed gemengd deeg.

    Opmerking: enkel alles mengen, niet kneden!
  • 4. Na 2-tal uur in de koelkast kan men het deeg gelijkmatig uitrollen op een dikte van 2,5 mm.
  • 5. Breng het uitgerolde deeg goed aan in de gewenste bakvorm en bak de taart (zonder vulling) goudbruin gedurende 30-tal minuten tot een goudbruine kleur.
  • 6. Laat de taart volledig afkoelen voor verdere verwerking

Chocoladevulling voor de taart

    Ingrediënten

  • 250 gr Inex slagroom
  • 220 gr melkchocolade
  • 70 gr fondantchocolade

    Bereiding

  • 1. De slagroom aan de kook brengen en toevoegen aan de mengeling (gehakte) melk- en fondantchocolade. Vervolgens goed mengen tot de chocolade helemaal gesmolten en onder gemengd is.

Slagroom Recept

    Ingrediënten

  • 500 gr Inex slagroom
  • 45 gr griessuiker

Samenstellen van de chocoladetaart

    Bereiding

  • 1. Breng een laag perenschijfjes (Conférence of Doyenné) op gewenste dikte op de bodem van de gebakken taartbodem.
  • 2. Giet de chocoladevulling gelijkmatig aan over de perenschijfjes tot net onder de bovenste rand van de taart, laat vervolgens een uurtje stollen in de koelkast.
  • 3. Afwerken met ongelijkmatige doppen slagroom.
  • 4. Verder garneren met plakjes chocolade (of chocoladeschaafsel), stukjes chocolade met noot en brésilienne.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk