Tiramisu met yoghurt en banaan

  • Dessert
  • 6
  • Makkelijk

Wil je graag eens afstappen van het klassieke tiramisu recept? Probeer dan deze minder zware variant van foodie Shana Vanhoof met banaan, cacao en Inex halfvolle natuuryoghurt. Een verrassend lekkere tiramisu in een glaasje!

    Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 6 lange vinger koekjes
  • 250 g Inex halfvolle natuuryoghurt (2 potjes)
  • 250 g mascarpone
  • 4 eieren
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 blokje pure chocolade
  • 1 kopje koffie

    Bereiding

  • 1. Splits de eieren. Klop de eiwitten samen met het zakje vanillesuiker stijf.
  • 2. Neem een andere kom en klop hierin de eigelen samen met de honing en het cacaopoeder luchtig.
  • 3. Voeg vervolgens de natuuryoghurt en mascarpone toe en mix het geheel nog even.
  • 4. Spatel er nu voorzicht de eiwitten onder.
  • 5. Dompel de lange vingers even in de koffie en schik er eentje (in stukjes) onderaan een dessertglaasje. Spuit hier een laag tiramisu op. Snijd de banaan in plakjes en plaats een laagje banaan in het glas. Spuit hierop een nieuw laagje tiramisu.
  • 6. Werk het dessert af met nog enkele plakjes banaan en wat geraspte chocolade.
Natuuryoghurt
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk