Vispannetje met puree

  • Hoofdgerecht
  • 2
  • Makkelijk

Een overheerlijk vispannetje met kabeljauw en grijze garnalen. Eenvoudig, snel en o zo lekker!

    Ingrediënten

  • 300 gr kabeljauw, in blokjes gesneden
  • 100 gr grijze garnalen
  • 200 ml Inex room 40%
  • 400 ml Lacroix visfond
  • 1 preistengel
  • 1 el bloem
  • enkele takjes dragon

    Bereiding

  • 1. Breng de visfond in een kookpot aan de kook. Voeg vervolgens de blokjes kabeljauw toe en pocheer gedurende 2 à 3 minuten op een zacht vuur tot de vis net gaar is.
  • 2. Bak de prei zachtjes gaar in een pan met wat vetstof. Voeg nadien de dragon toe.
  • 3. Bestrooi de prei met bloem en bak 1 minuut. Voeg vervolgens de visfond al roerend toe aan de prei tot de saus indikt.
  • 4. Voeg de room toe en kruid af naar smaak met peper en zout. Voeg tenslotte de kabeljauwblokjes toe aan de preisaus.
  • 5. Verwarm de oven op 180°C.

Puree

Vispannetje

    Ingrediënten

  • 600 gr aardappelen
  • 100 gr boter
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout

    Bereiding

  • 1. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn en giet af.
  • 2. Voeg boter, nootmuskaat, peper en zout toe en stamp tot een puree.

Afwerking

    Bereiding

  • 1. Voeg de puree toe in een ovenschaal. Verdeel hierover de vis met groenten.
  • 2. Plaats gedurende 20 minuten in de oven.
  • 3. Werk af met nog wat extra dragon en de grijze garnalen. Smakelijk!
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk