Vogelnestjes met kwarteleitje in romige tomatensaus

  • Hoofdgerecht
  • 4
  • Makkelijk

Krokante mini-vogelnestjes met kwarteleitjes en een smaakvolle tomatensaus. Loopt het water je al in de mond? Shana Vanhoof haar recept is heel eenvoudig en levert vooral een heerlijk resultaat op.

    Ingrediënten

  • 500 gr pasta
  • 500 gr spaghettigroenten
  • 500 gr gehakt
  • 12 kwarteleitjes
  • 1 ei
  • 60 gr paneermeel
  • 400 gr tomatensaus
  • 400 ml Inex Haver Cuisine (2 brikjes)
  • Verse basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout

    Bereiding

  • 1. Breng water aan de kook en kook de kwarteleitjes hard (ongeveer 5 minuten). Giet af, spoel onder koud water en pel ze.
  • 2. Meng het gehakt met het ei en paneermeel. Kruid met peper en zout.
  • 3. Rol 12 bolletjes van het gehakt. Maak een kuiltje in de gehaktbal en verpak elk eitje in een portie gehakt. Maak je handen wat vochtig en druk het gehakt mooi aan.
  • 4. Verhit olijfolie in een pot en stoof de spaghettigroenten gaar. Voeg daarna de tomatensaus en Inex haver cuisine toe en laat even pruttelen.
  • 5. Mix de saus en breng op smaak met peper en zout.
  • 6. Kook de pasta al dente.
  • 7. Verhit olijfolie in een grote antikleefpan en bak de vogelnestjes in 15 minuten gaar en goudbruin/krokant.
  • 8. Halveer de vogelnestjes en serveer met de saus, de gekookte pasta en werk af met wat verse basilicum.
Haver Cuisine 15%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk