Vol-au-vent van parelhoen

  • Hoofdgerecht
  • 4
  • Makkelijk

Een op-en-top Belgisch gerecht zoals vol-au-vent stelt nooit teleur! Deze versie met parelhoen zorgt voor een extra smaakvol koninginnenhapje.

    Ingrediënten

  • 600 gr parelhoenfilets
  • 250 gr kalfsgehakt
  • 250 gr champignons
  • 800 ml Lacroix gevogeltefond
  • 200 ml Inex room 40%
  • 4 videes
  • Sap van 1/2 citroen
  • 50 gr boter
  • 70 gr bloem
  • 1 eierdooier
  • 2 el panko
  • Enkele takjes peterselie
  • Puree of frietjes om erbij te serveren

    Bereiding

  • 1. Breng de gevogeltefond in een kookpot aan de kook en voeg de parelhoenfilets toe. Kook ongeveer 20 minuten, of tot het vlees gaar is. Leg de parelhoen apart, laat afkoelen en trek in stukjes.
  • 2. Meng de eierdooier en panko onder het gehakt. Draai er vervolgens kleine balletjes van.
  • 3. Voeg de gehaktballetjes toe aan de gevogeltefond tot ze komen boven drijven. Leg ook de balletjes apart.
  • 4. Stoof de champignons aan in een pan met wat vetstof.
  • 5. Smelt boter in een kookpot, voeg de bloem toe en roer met een garde tot er een roux ontstaat.
  • 6. Haal de kookpot van het vuur en giet de gevogeltefond bij de roux.
  • 7. Plaats de kookpot opnieuw op het vuur en breng al roerend aan de kook. Voeg vervolgens de Inex room toe en roer tot er een mooie gladde saus ontstaat. Kruid af met peper en zout.
  • 8. Voeg de balletjes en stukjes parelhoenfilet en champignons toe aan de saus. Laat nog even op het vuur staan zodat alles goed warm wordt.
  • 9. Voeg als laatste nog het sap van de citroen toe en kruid af met peper en zout.
  • 10. Verwijder de dekseltjes van de videes en vul ze op met de vol-au-vent van parelhoen. Serveer samen met puree of frietjes. Werk af met peterselie.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk