Wafels met slagroomtopping

  • Dessert
  • 4
  • Makkelijk

Een eenvoudig recept voor heerlijke wafels.
De perfecte bezigheid voor kleine en grote zoetebekken!

Voor ongeveer 8 wafels

    Ingrediënten

  • 300 ml Inex halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 60 ml zonnebloemolie Vandemoortele
  • 300 gr zelfrijzende bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 25 gr suiker
  • ½ tl zout

    Bereiding

  • 1. Meng de droge ingrediënten door elkaar. Voeg vervolgens de eieren, zonnebloemolie en melk toe. Klop het mengsel tot een glad beslag.
  • 2. Verhit een wafelijzer en breng wat olie met een borsteltje aan op het wafelijzer. Vul met het beslag en bak de wafels goudbruin.
Voor de slagroomtopping:

    Ingrediënten

  • een beetje vanillesuiker
  • 100 ml Inex slagroom 40%

    Bereiding

  • 1. Klop de room samen met wat vanillesuiker (naar keuze) op tot smeuïge slagroom.
  • 2. Serveer de versgebakken wafels met een toefje slagroom.
Slagroom 40%
Ontdek
Halfvolle melk, UHT
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk