Warme oester met Breydelspek, kaffirlimoen mousseline en rucola

  • Hapje
  • 8
  • Gemiddeld

Ons land heeft geweldige streekproducten te bieden. Het kookboek ‘Lekker Lokaal’ bundelt heerlijke recepten met ingrediënten van eigen bodem. Een culinair pareltje is dit hapje met gegrilde Oostendse oester en Breydelspek in de hoofdrol. Geniet van dit lekkers van bij ons!

    Ingrediënten

  • 8 Oostendse oesters
  • 2 plakjes Breydelspek, in fijne reepjes
  • 1/4 rode paprika
  • 1 kaffirlimoen
  • 2 eigelen
  • 100 gr boter
  • 1 el Inex room 40%
  • 10 ml witte wijn
  • 1 handvol rucola
  • enkele blaadjes citroenmelisse
  • Peper en zout

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2. Open de oesters en vang het sap op. Maak de oester los en plaats terug in de schelp, rasp wat kaffirlimoenschil op de oester en kruid met peper.
  • 3. Gril de oesters 3 à 4 minuten in de oven.
  • 4. Snijd de paprika in fijne blokjes.
  • 5. Klop voor de mousseline de eigelen op samen met de witte wijn, het gezeefde oestervocht en het kaffirlimoensap tot er binding ontstaat. Kruid af met peper en zout. Voeg beetje voor beetje de geklaarde boter toe.
  • 6. Voeg ten slotte een eetlepel opgeklopte slagroom toe aan de mousseline.
  • 7. Bak de paprika en de rucola op een hoog vuur kort aan (2-tal minuten).
  • 8. Bak het Breydelspek krokant en laat afkoelen op keukenpapier.
  • 9. Plaats wat rucola en paprikablokjes op de oesters en lepel er de mousseline over.
  • 10. Werk af met het Breydelspek en een takje citroenmelisse.
Slagroom 40%
Ontdek
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk