Witte wijnsaus

  • Sauzen
  • 4
  • Gemiddeld

Deze klassieke witte wijnsaus is de perfecte begeleider bij visgerechten, maar past ook uitstekend bij wit vlees.

    Ingrediënten

  • 200 ml visfumet
  • 1 sjalot
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml Inex room (40%)
  • klontje boter
  • peper en zout

    Bereiding

  • 1. Snipper de sjalot fijn en stoof aan. Laat de visfumet en de witte wijn inkoken tot de helft. Voeg de room toe en laat opnieuw tot de helft inkoken tot de saus licht dik is.
  • 2. Kruid af met peper en zout en werk af met een klontje boter. Zeef vervolgens de saus.
  • 3. Je kan deze saus apart bereiden of in de pan waar je vis in aangebakken is.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk