Wortelcake met opgeklopte frosting

  • Dessert
  • 10
  • Makkelijk

Heb jij al  ‘carrot cake’ geproefd of lijkt het je een vreemde combinatie? Wel, je gaat zeker overstag als je dit easy recept van Tartes Yaya probeert! De wortelen zorgen voor een heerlijke zoete smaak. De smeuïge wortelcake krijgt bovendien een frisse nasmaak dankzij de romige cream cheese frosting! Kortom, hij is écht het proberen waard!

Voor de wortelcake

    Ingrediënten

  • 300 g wortels, vers geraspt (= ong. 3 wortels)
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g lichtbruine suiker of kokosbloesemsuiker
  • 3 eieren
  • 185 g zonnebloemolie
  • 1,5 g vanille-extract
  • 1,5 tl kaneel
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout
  • 100 g pecannoten, grof gehakt (eventueel extra voor de afwerking)

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm in en bestuif met bloem.
  • 2. Doe de eieren, de zonnebloemolie en het vanille-extract samen in een mengkom en klop met een garde luchtig op.
  • 3. Voeg de suiker toe en klop verder tot alles goed gemengd is. Doe er nu het zelfrijzend bakmeel, zout, kaneel en nootmuskaat bij. Mix tot een glad beslag.
  • 4. Voeg tenslotte de fijn geraspte wortels toe, alsook de grof gehakte pecannoten. Meng met een spatel onder het beslag.
  • 5. Stort het beslag in de bakvorm en bak gedurende een 45-tal minuten in de voorverwarmde oven. Tip: Controleer af en toe met een cakeprikker of vork of de cake voldoende gebakken is.
  • 6. Laat de cake gedurende 15 min. afkoelen in de vorm vooraleer je ze verder laat afkoelen op een rooster.

Voor de frosting

    Ingrediënten

  • 100 ml Inex room 40%
  • 75 g roomkaas
  • 30 g ahornsiroop
  • 1 tl vanille extract

    Bereiding

  • 1. Doe de roomkaas samen met de ahornsiroop en het vanille-extract in een mengkom. Mix tot een gladde massa.
  • 2. Voeg vervolgens de Inex volle room toe en drijf de snelheid van je mixer op. Blijf mixen tot de frosting steviger en luchtiger wordt.
  • 3. Smeer de icing mooi glad over de cake en werk eventueel af met wat grof gehakte pecannoten.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk