Yoghurtcake met mango en passievrucht

  • Ontbijt
  • 4
  • Makkelijk

De oven draait weer op volle toeren bij foodie @eliens.cuisine. Ze maakt een glutenvrije ontbijtcake met exotische vibes. Deze yoghurtcake met onze halfvolle natuuryoghurt heb je in no-time in de oven staan!

    Ingrediënten

  • 300 gr Inex yoghurt natuur
  • 1/2 mango
  • 4 passievruchten
  • 150 gr havermoutmeel
  • 100 gr amandelmeel
  • 6 gr bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 2 eieren
  • 1,5 el honing
  • 1 tl vanille essence
  • kokosvlokken (optioneel)

    Bereiding

  • 1. Verwarm je oven voor op 175°C.
  • 2. Bekleed de cake bakvorm met bakpapier.
  • 3. Schil de mango en snij in kleine blokjes, zet even opzij. Haal de pulp uit de passievruchten en zet even opzij. (Ik heb de pulp niet gezeefd en met pitjes in de cake verwerkt.)
  • 4. Meng alvast de droge ingrediënten, namelijk havermoutmeel, amandelmeel, bakpoeder en kaneel. Zet even opzij.
  • 5. Doe de yoghurt, eitjes, honing en vanille essence in een mengkom (eventueel van je keukenmachine) en mix of roer dit los tot een glad mengsel.
  • 6. Voeg de droge ingrediënten toe en mix goed. Dit is een vrij dik beslag.
  • 7. Voeg de blokjes mango en passievruchtpulp toe en meng nog even kort met een lepel of spatel.
  • 8. Schep het deeg in de cakevorm en bestrooi met wat kokosvlokken.
  • 9. Bak de cake mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 40 à 45 min. Wordt de bovenkant iets te bruin dan kan je de oven wat lager zetten of de cake afdekken met aluminiumfolie.
  • 10. Als de cake gebakken is, haal uit de oven. Laat zo'n 10 min afkoelen alvorens te ontvormen en laat verder afkoelen op een rooster.
  • 11. Je kan deze yoghurtcake gemakkelijk een paar dagen bewaren. Bewaar hem luchtdicht of goed verpakt in aluminiumfolie.
Natuuryoghurt
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk