Zalm in tomatenroomsaus

  • Hoofdgerecht
  • 2
  • Makkelijk

Een krokante zalmfilet in een zalig zacht tomatenroomsausje met mediterraanse groenten van foodblogger Chloé Lauwers @Chloékookt. Een éénpansgerechtje met een extra romige saus dankzij onze Inex 40% room!

    Ingrediënten

  • 2 zalmfilets
  • 100 gr babyspinazie
  • 150 gr kerstomaatjes
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 200 ml Inex room 40%
  • 2 el tomatenconcentraat
  • 1 teentje look
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 bouillonblokje
  • snufje chilipoeder
  • handvol verse basilicum
  • Peper en zout

    Bereiding

  • 1. Neem een (diepe) braadpan en bak de zalmfilets in een scheutje olijfolie. Zorg ervoor dat de pan goed heet is zodat je een krokant korstje krijgt.
  • 2. Breng de zalm op smaak met peper en zout. Leg de filets even in een bord. Dek af met zilverpapier. (De pan gaan we nog verder gebruiken voor de rest.)
  • 3. Snijd de ui, look, paprika en courgette fijn. Snijd de tomaatjes in 2. Stoof de groentjes aan in een scheutje olijfolie. Kruid met peper, zout, paprikapoeder en chiliflakes.
  • 4. Wanneer de groentjes al wat aangestoofd zijn, meng je er de tomatenconcentraat onder.
  • 5. Blus vervolgens met de room. Verkruimel er een half bouillonblokje over. Roer tot een mooie romige saus. Voeg de babyspinazie toe. Wanneer de spinazie helemaal geslonken is, is de saus klaar. Leg de zalmfilet nog enkele minuten mee in de pan.
  • 6. Giet de pasta af en voeg deze toe aan je diepe pan. Roer alles goed om en serveer de pasta in een diep bord.
  • 7. Werk af met verse basilicum voor een extra fris resultaat in het bord.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk