Zoete aardappel lasagne met pulled chicken

  • Hoofdgerecht
  • 4
  • Makkelijk

We vergeten even de Italiaanse klassieker met deze originele lasagne van Stefaan De Winter. Hij vervangt de pastavellen door dunne plakjes zoete aardappel en de bolognese saus maakt plaats voor BBQ pulled chicken voor een ‘smokey’ smaak. Met onze Belgische Inex room maakt de foodblogger een smaakvolle saus op basis van dragon. Smullen geblazen!

    Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 zoete aardappel
  • 75 g jonge bladspinazie
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 ml Inex room 40% (= 2 brikjes)
  • 150 g cheddarkaas, geraspt
  • 4 el BBQ-saus
  • Dragon naar smaak
  • Peper en zout naar smaak

    Bereiding

  • 1. Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakken. Kook ze gedurende 3 minuten in een pot met gezouten water. Giet af en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2. Vet een ovenschaal lichtjes in.
  • 3. Maak een mengsel van de room, fijngesneden sjalot, geperste knoflook en dragon. Kruid met peper en zout.
  • 4. Kook de kipfilets en trek ze vervolgens met twee vorken in fijne vezels. Meng de pulled chicken met de BBQ-saus.
  • 5. Leg een eerste laag zoete aardappel onderaan in de ovenschaal. Bedek deze laag met de pulled BBQ chicken. Verdeel een laagje jonge bladspinazie eroverheen. Besprenkel met een beetje van het roommengsel en bestrooi met wat cheddar kaas.
  • 6. Herhaal de lagen: zoete aardappel, daarna pulled BBQ chicken en jonge bladspinazie. Verdeel de resterende room gelijkmatig over de ovenschotel. Bestrooi met de resterende cheddar kaas.
  • 7. Bak de lasagne 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
  • 8. Haal uit de oven en laat even rusten voordat je alvorens je serveert.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk